Ta polska rodzinna firma z Dobronia wydobywa ze zboża wszystko to, co odżywcze, naturalne i zdrowe, łącząc je w pyszne produkty, które znaleźć można na półkach bio i eko.
Z jednej strony mamy tu gotowe do podania ziarna ekspandowane z dodatkami, które wystarczy wsypać wprost z opakowania do zup, sałatek, deserów czy koktajli. Z drugiej zaś złożone mieszanki do samodzielnego przygotowania aromatycznych potraw takich jak kaszotta, ryżotta, aromatyczne zestawy kuchni świata czy Vege Burgery.
BIO, czyli więcej niż naturalnie
Naturalne, zdrowe i pyszne – można to powiedzieć o wszystkich propozycjach Soligrano. Jednak marka ma dla poszukiwaczy żywności ekologicznej coś więcej – całą rodzinę produktów BIO. Powstają one z ziaren zbóż z certyfikowanych upraw ekologicznych, nie zawierają GMO, pestycydów ani sztucznych dodatków. Soligrano BIO to między innymi pełnoziarniste mąki i kasze – jaglana, jęczmienna, gryczana czy orkiszowa. Ich naturalne pochodzenie sprawia, że są one znakomitym źródłem wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych.
Miłośnicy zdrowych i lekkich śniadań mogą sięgnąć po mieszanki Puffing z owocami BIO, powstające z całych ziaren z dodatkiem ekologicznych owoców i naturalnych koncentratów. Żyto z miodem jabłkami i cynamonem, orkisz z jagodami czy owies z porzeczką to świetny pomysł na początek dnia.
Nowi w rodzinie Soligrano BIO
Tak, jak rośnie świadomość żywieniowa Polaków, tak również rozrasta się rodzina produktów BIO marki Soligrano, która od dawna kreuje trend na zdrowe, a zarazem smaczne i wygodne posiłki.
Właśnie takie jest nowe Orkiszotto włoskie BIO, czyli mieszanka do samodzielnego przygotowania o wyrazistym smaku orkiszu, który stanowi wspaniałą bazę dla słodkich pomidorów, czerwonej papryki oraz ziół użytych do tego dania. Prostota przygotowania posiłku pozwala zaoszczędzić czas i wzbogacić dietę.
Odpowiedzią na większy głód jest natomiast Vege burger Organic BIO. Połączenie ciecierzycy z orkiszem wzbogacone aromatem przypraw i słodkiego buraka to znakomita propozycja dla poszukiwaczy nieoczywistych alternatyw dla dań mięsnych.
Jest też nowa opcja śniadaniowa. Musli BIO, czyli orkisz i jagły w polewie z miodem oraz koncentratem z czarnego bzu i czarnej porzeczki. W połączeniu z jogurtem lub mlekiem są świetną propozycją na dobry początek dnia.
W poszukiwaniu smaków zdrowia Soligrano nie poprzestaje na zbożach. W najbliższym czasie planuje wdrożenie linii Strączków BIO w formie pojedynczego produktu oraz gotowych kompozycji Strączków ekologicznych z dodatkami.
BIO czerpie siłę z jakości
Naturalne produkty Soligrano swój początek biorą ze starannie selekcjonowanych ziaren o wysokiej i gwarantowanej jakości surowca. Skąd ta pewność? Soligrano posiada własne pola uprawne o powierzchni 1700 hektarów oraz własną czyszczarnię zbóż.
Pomysłowość w tworzeniu oryginalnych propozycji kulinarnych przyniosły Soligrano uznanie klientów, którzy w największym w Polsce programie konsumenckim przyznali marce Złoty Laur Klienta 2020. Soligrano doceniono również poza granicami kraju. W Szanghaju, na jednej z największych światowych imprez spożywczych SIAL China, firma z Dobronia – jako jedyna z Europy – zajęła miejsce na podium w konkursie SIAL Innovation.
Więcej informacji o firmie i produktach na www.soligrano.pl