• Bezpieczeństwo żywności
    Dlaczego picie odpowiedniej ilości wody jest kluczem do zdrowego starzenia się?
    Wszyscy wiemy, że picie wody jest dla nas dobre. Pomaga zachować promienną skóra i pomaga w trawieniu. A ponieważ robi tak wiele dobrych rzeczy dla twojego ciała, pomaga również zdrowo się zestarzeć. Paradoksalnie picie wody i starzenie...
    Dlaczego picie odpowiedniej ilości wody jest kluczem do zdrowego...
  • Artykuł sponsorowany
    Od przedszkola do pola
    Rozmowa z Katarzyną Seroką, kierownikiem ds. komunikacji Top Farms, wiodącego producenta żywności wysokiej jakości oraz surowców i produktów dla przetwórstwa rolno-spożywczego, a także lidera w produkcji materiału siewnego zbóż i hodowli...
    Od przedszkola do pola
  • Materiał partnera
    Goodvalley to od teraz Dolina Dobra
    Goodvalley – producent mięsa z Przechlewa zmienił nazwę na Dolina Dobra, aby jeszcze bardziej podkreślić swoje lokalne pochodzenie i odpowiedzieć na potrzeby konsumentów. Wraz z nową nazwą do portfolio wprowadzone zostały nowe produkty.
    Goodvalley to od teraz Dolina Dobra
  • Materiał partnera
    Krajowa Grupa Spożywcza zabezpiecza rynek cukru w Polsce
    W związku z pojawiającymi się licznymi doniesieniami medialnymi na temat braku cukru na półkach sklepowych w Polsce, jako Krajowa Grupa Spożywcza S.A. (dawniej Krajowa Spółka Cukrowa S.A.) informujemy, że Krajowa Grupa Spożywcza S.A....
    Krajowa Grupa Spożywcza zabezpiecza rynek cukru w Polsce
  • Artykuł sponsorowany
    Ekozakupy i ekoinwestycje Polaków po dwóch latach pandemii
    Jak wynika z badania pt. Ekoprodukty i zielone usługi finansowe przeprowadzonego w lutym br. na zlecenie Fundacji THINK i Fundacji Citi Handlowy im. L. Kronenberga, codzienne zachowania konsumenckie większości Polek i Polaków wróciły...
    Ekozakupy i ekoinwestycje Polaków po dwóch latach pandemii
  • Zdrowa żywnośćBezpieczeństwo żywnościŻywnośćZielona planeta - Eko Wprost
    Jak zrobić sok z kiszonej kapusty?
    Sok z kapusty kiszonej ma wiele cennych właściwości prozdrowotnych. Jak go zrobić?
    Jak zrobić sok z kiszonej kapusty?
  • Artykuł sponsorowany
    Inteligentne rolnictwo rośnie w siłę. Dzięki PZU
    Producenci rolni coraz częściej korzystają z nowoczesnych rozwiązań przyszłości. Od niedawna w uprawie warzyw i owoców wykorzystuje się także sztuczną inteligencję. W Polsce z inicjatywą wyszedł największy polski ubezpieczyciel. W...
    Inteligentne rolnictwo rośnie w siłę. Dzięki PZU
  • Artykuł sponsorowany
    Wygodnie i odpowiedzialnie z Żabką
    Spieszysz się do pracy? Wracasz z niej zmęczony? Jesteś głodny albo nie miałeś czasu na poranną kawę? W Żabce – która jest naprawdę za rogiem – możesz kupić zdrowe gotowe dania, coś ciepłego albo kawę, dzięki której rozpoczniesz miło...
    Wygodnie i odpowiedzialnie z Żabką
  • Artykuł sponsorowany
    Pociąg żywności za ponad milion zł dla ludności Ukrainy
    Do Kijowa dotarł kolejny transport z żywnością i środkami higienicznymi
    Pociąg żywności za ponad milion zł dla ludności Ukrainy
  • Materiał partnera
    Pierwsza taka inwestycja w Polsce! W ORLEN Południe powstaje nowoczesny bioprodukt
    Pierwszą w Polsce, pilotażową instalację do produkcji ekologicznego kwasu mlekowego przy wykorzystaniu mikroorganizmów uruchomiono w Grupie ORLEN. Inwestycja, zrealizowana w rafinerii Trzebinia, należącej do spółki ORLEN Południe, warta...
    Pierwsza taka inwestycja w Polsce! W ORLEN Południe powstaje nowoczesny...
  • ŻywnośćCzłowiek
    W kieszeni mieli 3 tys. zł. Teraz bracia Rafał Czech i Igor Sadurski podbijają Europę
    Bezmięsny.pl jest dzisiaj już nie tylko synonimem najwyższej jakości, ale przede wszystkim prawdziwej historii „American Dream”.
    W kieszeni mieli 3 tys. zł. Teraz bracia Rafał Czech i Igor Sadurski...
  • Artykuł sponsorowany
    Smart biznes potrzebuje smart rozwiązań
    Żabka testuje innowacyjne technologie, które usprawniają pracę franczyzobiorców oraz inteligentnie zarządzają pracą zainstalowanych urządzeń
    Smart biznes potrzebuje smart rozwiązań
  • Materiał partnera
    Bezpieczeństwo żywnościowe równie ważne jak militarne
    Polska jest nie tylko samowystarczalna żywnościowo, ale ma także duże nadwyżki. Nasze bezpieczeństwo nie jest zagrożone. Żywności wystarczy dla wszystkich, zarówno dla Polaków, jak i dla osób, które przybyły do nas z Ukrainy - mówi...
    Bezpieczeństwo żywnościowe równie ważne jak militarne
  • Materiał partnera
    Nagrody i wyróżnienia KSC
    Krajowa Spółka Cukrowa S.A. szczególną uwagę przykłada do podnoszenia standardów jakościowych produktów i konkurencyjności na rynku. Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów są przyznawane corocznie liczne certyfikaty, wyróżnienia oraz...
    Nagrody i wyróżnienia KSC
  • Materiał partnera
    Nowości - produkty marki Polskie Przetwory
    Polskie przetwory prezentują swoje nowe, zdrowe produkty – bez konserwantów, barwników i z obniżoną zawartością cukru.
    Nowości - produkty marki Polskie Przetwory
  • Materiał partnera
    Każda butelka na wagę… kaucji!
    Czy już wkrótce na zakupy pójdziemy z siatką pełną opróżnionych plastikowych butelek po napojach, które wrzucimy do specjalnego recyklomatu, by odzyskać wpłaconą kaucję? To już niemalże przesądzone.
    Każda butelka na wagę… kaucji!
  • Zielona planeta - Eko WprostŻywnośćBezpieczeństwo żywności
    Warzywa z własnego ogródka najzdrowsze? Badania gleby ogrodów działkowych
    Czy sałata, szpinak lub ogórek z własnego ogródka są najzdrowsze? Sprawdzi to Dariusz Gruszka, doktorant Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu (UPWr).
    Warzywa z własnego ogródka najzdrowsze? Badania gleby ogrodów działkowych
  • Artykuł sponsorowany
    Cukiernia Zaniewicz – od tradycyjnej piekarni do nowoczesnej BIO manufaktury
    Jesteśmy w naszym DNA proekologiczni i stawiamy na zdrowie, dlatego tak bliska nam jest kategoria produktów BIO, ręczne robionych na podstawie receptur, gdy jeszcze nie używano polepszaczy smaku – mówi Robert Rudnicki, Prezes Zarządu...
    Cukiernia Zaniewicz – od tradycyjnej piekarni do nowoczesnej BIO...
  • Zielona planeta - Eko WprostŻywnośćZdrowa żywność
    Jak wykorzystać jarmuż? Trzy pomysły na zdrowe koktajle
    Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw, które jest dostępne zimą. Aby w pełni wykorzystać właściwości zielonych liści, warto je jeść na surowo – np. w zdrowych koktajlach.
    Jak wykorzystać jarmuż? Trzy pomysły na zdrowe koktajle
  • Zielona planeta - Eko WprostŻywnośćZdrowa żywnośćBezpieczeństwo żywności
    Czy cukier kokosowy to zdrowy słodzik? Niekoniecznie
    Cukier kokosowy uważany jest za zdrowszą wersję białego cukru. Czy rzeczywiście cukier kokosowy jest zdrowym słodzikiem?
    Czy cukier kokosowy to zdrowy słodzik? Niekoniecznie
  • Zielona planeta - Eko WprostŚrodowiskoEkologia i CSRŻywnośćZero Waste
    Przerobią odpady na niezwykle cenne związki. PG ma pomysł na marnotrawstwo żywności
    Naukowcy z Politechniki Gdańskiej i Chin pracują nad nową technologią przetwarzania odpadów spożywczych, dzięki której będzie można odzyskiwać kwasy karboksylowe potrzebne do wyprodukowania polimerów, farmaceutyków, rozpuszczalników czy...
    Przerobią odpady na niezwykle cenne związki. PG ma pomysł na...